7.000 euro voor nieuwe speeltuigen in Holsbeek

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Holsbeek heeft heel wat fijne speelplekjes, verspreid over haar langgerekte grondgebied. Vlak voor de zomer investeert de gemeente nog 7.000 euro in nieuwe schommels voor die speelterreinen.

Bram Van Baelen, schepen van jeugd (CD&V), vertelt tevreden: “We hebben speeltuintjes in de Zagerijwijk in Holsbeek, aan de KLJ in Nieuwrode en achter het gemeentehuis in Kortrijk-Dutsel. Zowel in Nieuwrode als in Kortrijk-Dutsel plaatsten we recent drie schommels bij zodat de kinderen nog meer hun hartje kunnen ophalen. We zien ouders en grootouders vaak afzakken met hun kroost naar dit rustige stukje speeltuin, ideaal voor de zomer! Je pakt je  vieruurtje in, gaat al wandelend op verkenning langs onze mooie buurtwegen en je rust uit op een tof speeltuintje.”

“Naast de speelterreintjes zijn er natuurlijk ook nog de speelweefselplekken die we inrichten samen met het Regionaal Landschap. Daar geven we kinderen de mogelijkheid om te ravotten in de natuur. Bovendien hebben we ook petanquebanen waarop iedereen vrij kan komen de ballen laten rollen.”

Je vindt de locaties van al die fijne plekjes op de website van de gemeente: http://stratenplan.holsbeek.be/?cid=201&laagid=822

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans