5.000 fans moedigden Rode Duivels aan op kolkende Oude Markt

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense Oude Markt mocht ruim vijfduizend supporters ontvangen voor de tweede wedstrijd van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap in Rusland, België-Tunesië. Tussen de fans bevonden zich aardig wat blokkende studenten en Nederlanders. Wanneer de sfeer even stil viel op de Oude Markt stond de Leuvense Studentenfanfare steeds paraat om de sfeer opnieuw in crescendo te krijgen.

Aan ’t Archief in de Zeelstraat naast de Oude Markt bevonden zich flink wat supporters onder een dakje van vlaggen over de straat. Op de aanpalende markt stonden vijfduizend supporters die het geheel bloedrood kleurden en die de sfeer erin hielden. De fans leefden enorm mee met hun duivels en gingen bij ieder doelpunt uit hun dak. Toen de 3-1 viel, ging het spreekwoordelijke dak eraf. Zeker aan het kloppende sportieve epicentrum van de Oude Markt, Café Plaza. Nadien werden ook goede acties van de Belgen steevast op applaus getrakteerd.

In concertzaal Het Depot op het Martelarenplein was na een half uur spelen tijdens de match een technisch probleempje. De kabel naar het reuzenscherm deed het niet meer, waardoor er even geen beeld meer was. Gelukkig was dit snel verholpen.

Na de rust werd de zegetocht van de Belgen er enkel groter op. De Leuvense studentenfanfare bracht er op de terrassen van Café Revue en Bar Rustic sfeer in met enkele partyschijven zoals “Brazil”, de Cha Cha Cha van Raymond van het Groenewoud en “Heb je even voor mij?”. Toen de zege zo goed als binnen was ontrolden zich enkele Mexican waves zoals golven langsheen de goedgevulde terrassen van de talrijke cafés. Na de match en de mooie 5-2 kon het feest beginnen en vielen er enkele blije gezichten te bespeuren, zo ook bij de politie die geen incidenten te melden had.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer