492 zonnepanelen op dak Provinciehuis

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

De provincie Vlaams-Brabant is begonnen met de plaatsing van 492 zonnepanelen op het dak van het Provinciehuis in Leuven. Hiermee geeft ze het goede klimaatvoorbeeld door in te zetten op hernieuwbare energie.

In het Provinciehuis van Leuven komen er 492 zonnepanelen op het dak van het laaggebouw, goed voor een vermogen van 147 kWp. Dit vermogen wordt door 5 omvormers van elk 25kVA omgezet naar laagspanning. De theoretische opbrengst bedraagt zo’n 130.000kWh.

Met de plaatsing van deze zonnepanelen gaat de provincie Vlaams-Brabant uit van een maximaal eigen verbruik van opgewekte energie en moet er alvast 7% minder elektriciteit aangekocht worden.

“We hebben de ambitie om tegen 2040 te wonen, te werken en te leven in een klimaatneutrale provincie’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu en gebouwen. “Eén van de manieren om onze ambitie waar te maken is door in te zetten op hernieuwbare energie. Als provincie geven we het goede voorbeeld door onze eigen gebouwen te voorzien van zonnepanelen.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters