4058 bezoekers op STUK START

Kirsten Bosmans
8 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Openingsfestival STUK START bracht maar liefst 4058 bezoekers op de been. Hoogtepunten: componist Walter Hus leidde het feestje in met zijn nineties rave hits op Decap-orgel. Een andere grote blikvanger was de sound- en laserinstallatie Chiasm, een immersief hoogstandje van de Nederlander Edwin van der Heide.

De dansvoorstelling van Miet Warlop werd onthaald op een staande ovatie, de gemaskerde saxofonisten van Blow 3.0 kregen de Ensemblezaal in no time aan het dansen en Rizan Saïd zette met zijn razendsnelle keyboards de kroon op het dampende feestje. In het café knalde er tot grote vreugde van de aanwezigen om het halfuur een 90’s rave hit uit het automatische orgel, en tussenin was het gezelligheid troef tussen pot en pint. Tot tweemaal toe hielden de dj’s het feestje in de Ensemblezaal gaande tot in de vroege ochtend.

Een fijne vaststelling is dat de bezoekers vlot navigeerden tussen kunstwerken, concerten en feestjes, en dus van elk aspect van het programma proefden – het gedroomde scenario voor dit startfeest. Met zo’n opener kan het nieuwe seizoen al niet meer kapot.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans