400 jonge renners reden hun tijdrit aan kazerne De Hemptinne

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Ruim vierhonderd renners reden zeer recentelijk in de Hertogstraat in Heverlee aan Kazerne de Hemptinne hun tijdrit in de eerste etappe van de driedaagse International Belgium Youth Tour (IBYT). Dit was de allereerste meerdaagse ooit in ons land voor de categorie van de aspiranten (tussen twaalf en veertien jaar) en de vrouwelijke nieuwelingen (15-16 jaar) en junioren (17-18 jaar).

In totaal kwamen meaar liefst 24 nationaliteiten kwamen afgezakt naar het Heverleese, er waren onder andere deelnemers uit onze buurlanden, Zuid-Afrika, Eritrea, Chili, Rusland, Litouwen, Oezbekistan, Estland, Hongarije, Letland, Denemarken, Griekenland, Ierland, Wales, Oostenrijk, Wit-Rusland, Colombia en Israel aanwezig.

De eersten begonnen op een verkeersvrije omloop hun wedstrijd ter hoogte van de kazerne en deden een hellende omloop aan die in de winter ook wordt aangedaan tijdens de Soudalcross. Het organiserende Cannibal Team van Francis “Ciscokid” Van Mechelen en zijn vrouw Erika toonden zich zeer verheugd. Er werden uiteraard, zoals het hoort, net zoals in de mythische Tour de France een gele leiderstrui, een groene puntentrui en een bolletjestrui voor het bergklassement uitgedeeld na deze heuvelende tijdrit.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer