35 jaar café Onder de Toren gevierd

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In Volkscafé Onder de Toren op de Aarschotsesteenweg in Wilsele-Putkapel konden ze vijfendertig kaarsjes uitblazen. Uitbaters Gerda en Seppe vierden immers dat hun café in 1983 ontstond. Aanvankelijk runde Seppe de zaak alleen, na vijftien jaar kwam Gerda aan boord.

Seppe kreeg als 15-jarige de horecasmaak te pakken. “Ik kreeg de microbe al vroeger te pakken, ik speelde immers al cafébaasje als tienjarige. Het zat er al vroeg in. Daarna raakte ik aan werk als ober in hotel-restaurant St.-Jean aan de Zoete Waters. Ook in Den Olm in Heverlee in den Dreef aan voetbalclub Stade Leuven was ik werkzaam en ik kluste bij in dancing Malpertuus in Herent. Ik besefte wel dat ik voor mezelf wou verdienen en nam daarom café-feestzaal Onder de Toren over. Ik heb het vijftien jaar alleen gedaan tot Gerda erbij kwam. Toen ik begon waren er in Wilsele elf cafés nu nog amper twee, jammer. Uiteraard moest dit gevierd worden. Cafébazen komen en gaan maar Seppe en Gerda blijven bestaan”, besloot Seppe feestelijk. Beiden vierden met hun gasten nog tot in de late uren op de tonen van DJ Eddy en Lou Mazillo.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer