22 Leuvense scholen doen mee aan Duurzame Week

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Van 11 tot 15 februari zetten 22 Leuvense scholen de thema’s duurzaamheid en klimaat extra in de kijker. Tijdens verschillende workshops, evenementen en educatieve acties werken leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs rond duurzaamheid. Stad Leuven slaat hiervoor de handen in elkaar met Oxfam, Goodplanet, Djapo, De Aanstokerij en Studio Globo.

In totaal nemen 22 Leuvense scholen deel aan de Duurzame Week, goed voor een honderdtal workshops op maat van de leerlingen. Tijdens sessies zoals “Wat is Watt” en “Lievelings(w)eten” worden de leerlingen deze week op een interactieve manier ondergedompeld in onderwerpen zoals eerlijke handel, energieverbruik, kansarmoede, voedselstrategie en duurzame mobiliteit. Daarnaast trokken ook heel wat leerlingen op Dikketruiendag een extra trui aan op school.

Schepen van onderwijs, Lalynn Wadera, en schepen van klimaat en duurzaamheid, David Dessers, bezochten de Sint-Norbertusschool in Heverlee. Ze volgden er een workshop rond eerlijke handel, verzorgd door Oxfam Wereldwinkels Leuven. Samen met de leerlingen van de tweede en derde graad van het basisonderwijs speelden ze een ‘oneerlijke quiz’, over de principes van eerlijke handel.

 

 

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters