Aanpassingen dienstregeling De Lijn in Vlaams-Brabant

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op vrijdag 1 september voert De Lijn enkele wijzigingen door aan de dienstregeling in Vlaams-Brabant. Bij de start van het nieuwe schooljaar zet De Lijn vooral in op aanpassingen aan de schoolbussen in de hele provincie. Ook elders op het net zijn er kleine veranderingen. Die gaan van de verplaatsing van enkele haltes tot verschuivingen van de doortochttijden. Uitzonderlijk volgt er ook op 1 oktober nog een reeks kleine wijzigingen.

Oost-Brabant: extra halte voor snelbussen 475 en 485
In Oost-Brabant zijn er kleinere aanpassingen. Snelbussen 475 en 485 krijgen er een halte bij, namelijk in Linden aan de Wolvendreef. Aan woonzorgcentrum Edouard Remy in Leuven ligt de halte op lijnen 1, 4, 5 en 6 voortaan in beide richtingen voor de deur. In Hoeleden komt er voor bussen 391 en 561 een nieuwe halte bij op de Lindenstraat. Daarnaast wijzigt de reisweg van lijn 590 in Lubbeek, Kerkom en Binkom. De bediening van het Sint-Albertuscollege in Haasrode verbetert, met onder meer een extra stop voor bus 527. Tot slot zijn er op sommige andere lijnen ook kleine wijzigingen aan haltes, doortochttijden of het gevolgde traject.

Uitzonderlijk volgen er ook op 1 oktober nog enkele aanpassingen. Reizigers vinden informatie over hun bus op www.delijn.be/aanpassingen

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer