2000ste taxirit voor Lucie Mertens

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Morgen maakt Lucie Mertens uit Herent haar 2000ste taxirit. Om dat bijzondere moment voor Lucie niet zomaar voorbij te laten gaan, zal Erik Vanderheiden, Leuvens schepen van handel en bevoegd voor taxi’s, haar vergezellen op deze memorabele rit in haar ‘taxiloopbaan’. Lucie heeft geen wagen of rijbewijs. Ze toont dat je je eenvoudig, georganiseerd en comfortabel kan verplaatsen met bus en taxi.

Lucie rijdt steeds met dezelfde maatschappij en liefst zelfs met dezelfde chauffeur. Ze begon haar ritten te tellen in 1999. Minstens twee keer per week neemt ze de taxi. Eén maal voor een ontspannende activiteit (terrasje doen, bezoek aan familie …) of een vergadering  en op zaterdag, haar ‘shopdag’, heeft ze een vaste routine: dan neemt ze in Herent de bus om 8.40 uur. Om 9 uur doet ze achtereenvolgens de slager, de bakker, de supermarkt, de artisanale markt, eventueel de wijnhandel, de bloemenwinkel en de kapper aan. Ze bestelt haar goederen, betaalt ze en komt ze nadien ophalen met de taxi om daarna terug naar Herent te rijden.

Ofschoon Lucie in Herent woont, is ze geboren en getogen in Leuven. Ze verloor haar hart aan het prachtige stadhuis dat ze uren kan bewonderen van op een terrasje. Lucie is ook al 46 jaar stadsgids.

Elke week bewijst Lucie Mertens dat boodschappen doen ook zonder wagen op een efficiënte en comfortabele manier kan. “Er is geen betere publiciteit voor onze Leuvense taxi’s dan Lucie Mertens. Misschien moeten we eens vaker overwegen om een taxi te nemen. Een taxi geeft maximale flexibiliteit en je hoeft je niet te bekommeren om een parkeerplaats. En Leuven heeft vele en goede taxi’s: ongeveer een vijftigtal. Deze 2000ste rit is ook een mooie gelegenheid om niet alleen mevrouw Mertens, maar de gehele Leuvense taxisector te huldigen”, aldus Erik Vanderheiden.

Foto: CP DC Press / Shutterstock.com

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans