150 Jaar Schouwburg Leuven: geen bussen De Lijn op Rector De Somerplein tussen 19 en 25/9 Centrum blijft bereikbaar via station, haltes op de ring en vervanghaltes

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vanaf dinsdag 19 september tot en met maandag 25 september rijden er in Leuven geen bussen over het Rector De Somerplein. Dit omwille van de festiviteiten rond 150 jaar Schouwburg. Daardoor is een deel van de Bondgenotenlaan afgesloten voor het auto- en busverkeer. Alleen op vrijdag 22 september is er tijdens de markt (tot 15.00 uur) een andere omleiding van kracht.

Tussen het centrum en het station volgen heel wat bussen van De Lijn een ingrijpende omleiding. De meeste buslijnen rijden via de Tessenstraat, de Donkerstraat en de ring. Op de hoek van de Tessenstraat en de Brusselsestraat is er een vervanghalte, het andere alternatief is Leuven station. Van het station naar het stadscentrum rijden de bussen beperkt om, via de Vital Decosterstraat en de Rijschoolstraat. De vervanghalte bevindt zich ter hoogte van de sporthal Rijschool.

Enkele buslijnen volgen een andere omleiding. Lijnen 2 en 539 rijden in beide richtingen via onder meer de Maria Theresiastraat, de reisweg van bus 1. Bussen 284 en 285 volgen in beide richtingen uitsluitend de ring. Lijnen 4, 5, 6, 597 en nachtbus 5 rijden tussen stadscentrum en station tot op de hoek van de Halvestraat en de Brouwersstraat, waarna het richting ring gaat.

Alleen op vrijdag 22 september is er tot 15.00 uur een andere omleiding van kracht, omwille van de verplaatste vrijdagmarkt. Vanaf dinsdag 26 september verloopt het busverkeer in Leuven opnieuw normaal. Reizigers vinden alle details over hun bus op www.delijn.be/leuven.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer