13de Rode Hond lokt 13.000 bezoekers

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Met een uitverkochte ‘CIRCUS!’-voorstelling is het doek gevallen over de 13de editie van ‘Rode Hond’. Het gevarieerde kunstenfestival registreerde een recordopkomst van meer dan 13.000 enthousiaste bezoekers, van alle leeftijden. Naast het aanbod aan circus, theater, dans, films en workshops was vooral ook het Festivalcentrum in Hal 5 een absolute voltreffer.

Het Festivalcentrum bleef het warme hart van ‘Rode Hond’. Deze editie was Hal 5 dé pleisterplek bij uitstek. Cultuurschepen Denise Vandevoort (sp.a) verduidelijkt: “Ik ben erg blij dat cultuurcentrum 30CC heel bewust koos voor Hal 5 in deelgemeente Kessel-Lo. Ondanks de herfstige temperaturen genoten duizenden kinderen er samen met hun ouders én de buurtbewoners van een overvol programma. Meer dan 60 activiteiten – de meeste helemaal gratis – zorgden voor een gezellige drukte.”

Uiteraard kwispelde ‘Rode Hond’ vier dagen lang in heel de stad. Festivalcoördinator Sanne Clerinx blikt alvast tevreden terug: “Met zo’n 200 activiteiten verspreid over negentien locaties was ‘Rode Hond’ overal in de stad aanwezig. We bleven daarbij ook trouw aan het opzet om jong en oud samen kunst en cultuur te laten proeven én maken. Laagdrempelig en tegelijk kwaliteitsvol, dat is de baseline van ‘Rode Hond’! We brengen vertrouwde namen en publiekslievelingen als circus, maar ook meer uitdagende creaties en unieke locatievoorstellingen. ”

Save the date! De 14de editie van Rode Hond beleef je van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 oktober 2019 in heel Leuven. www.rodehond.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans