12.000 feestvierders op de Oude Markt op oudejaarsavond

Op de Oude Markt maakten ongeveer twaalfduizend feestgangers de overgang van oud op nieuw mee. De politie noteerde amper tussenkomsten in het centrum. Tijdens een politiecontrole reed een vrouw een agent bijna aan, hij kon nog net opzij springen.

Van oud op nieuw gingen verschillende groepjes met elkaar op de vuist in het uitgaansleven. De politie was met extra ploegen aanwezig en kwam telkens snel tussenbeide om erger te voorkomen. Zo werden een vijftal schermutselingen in de kiem gesmoord en stelde de politie telkens proces-verbaal op voor de vechtersbazen. Twee mannen werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De Leuvense politie controleerde ook bij de overgang van oud op nieuw in het kader van de BOB wintercampagne verschillende bestuurders. Op de  Tiensesteenweg werden 84 voertuigen gecontroleerd. De meeste hadden een BOB gekozen maar één voertuig werd staande gehouden omdat er kinderen op de schoot zaten.  Er zaten zeven personen in de auto terwijl er maar plaats was  voor vijf.

Eén vrouw reed tijdens de verkeersactie bijna een politieman aan. De politieman sprong nog op tijd aan de kant en de auto stopte 30 meter verder. Na controle bleek dat de vrouw te veel gedronken had en haar rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen. Ook voor haar rijgedrag zal ze zich later mogen verantwoorden. In de Naamsestraat werden 48 bestuurders gecontroleerd. Hiervan hadden er drie te veel gedronken. In één auto werd ook drugs aangetroffen.

In de Leeuwerikenstraat in Heverlee zorgde vuurwerk voor schade aan een appartement. Toen de bewoonster na het inluiden van het nieuwe jaar thuiskwam, merkte ze op dat haar terras beschadigd was. Er lag vuurwerk op het terras en de gevel vertoonde zwarte vlekken. Gelukkig heeft het niet tot een brand geleid maar de politie werd toch ter plaatse gevraagd om de beschadigingen vast te stellen. De politie stelde proces-verbaal op maar het was niet duidelijk wie het vuurwerk ontstoken had.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer