11de Dag van de Ambachten op 26 november

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zondag 26 november zetten bijna 700 Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor de 11de Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met hun knowhow en passie en met steeds meer gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten. Ook in de provincie Vlaams-Brabant doen meer dan 50 ambachtslui mee.

Met de sinds 2006 georganiseerde Dag van de Ambachten wil de FOD Economie, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s Denis Ducarme, de knowhow en het talent van duizenden ambachtslui die in België actief zijn onder de aandacht brengen. Ook dit jaar weer kan het grote publiek de ateliers van bijna 700 ambachtslieden gratis bezoeken en meer dan 50 verschillende activiteiten ontdekken.

Een brede waaier aan volledig gratis activiteiten

“De “traditionele” ambachten – aardewerk, hout-, steen-, ijzerbewerking, keramiek, … – zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Maar ook dit jaar doen een aantal innovatieve beroepen hun intrede, zoals een fabrikant van maatbrillen of van beeldjes op basis van 3D-printing. Het evenement is dus bij elke editie vernieuwend, zowel qua diversiteit als originaliteit van de voorgestelde activiteiten”, aldus Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie.

Deelnemers in Oost-Brabant

Ook in Oost-Brabant zijn er heel wat ambachten te ontdekken. 34 om precies te zijn. Je vindt de lijst met deelnemende ambachtslieden via deze link: http://www.dagvandeambachten.be

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans