100ste Belgische CNG-station opent in Heverlee

Rijden op aardgas/CNG komt steeds nadrukkelijker op de voorgrond als schoner, goedkoper en haalbaar alternatief voor diesel- en benzinevoertuigen. Op woensdag 20 juni wordt al het 100ste CNG-station in ons land geopend, meer bepaald in Heverlee.

In 2011 startte DATS 24, de brandstoffenleverancier van Colruyt Group, de uitbouw van het Belgische netwerk CNG-stations. De opening van het 60ste CNG-station onder de vlag van DATS 24 is meteen ook de opening van het 100ste CNG-station in België. Alle andere aanbieders samen – al dan niet via Pitpoint of Enora – bieden immers nog eens 40 CNG-stations aan. De ganse sector voorziet de komende jaren een stevige uitbouw van het netwerk CNG-stations.

Ook de verkoop van wagens op aardgas zit zeer sterk in de lift. Van 1 januari tot eind mei 2018 werden al anderhalve keer zo veel CNG-wagens verkocht als in het hele jaar 2017. Er wordt in 2018 dan ook een verdubbeling verwacht van het aantal wagens op aardgas in België. Rijden op aardgas breekt met andere woorden fors door in ons land.

Het 100ste CNG-tankstation in ons land is een DATS 24 en bevindt zich in de Groenveldstraat 71 in Heverlee.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans