Zwemparadijs op taalgrens moet topper worden

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het Plopsaquawaterpark tussen Landen en Hannuit dat in 2020 wordt verwacht zal bestaan uit onder andere een golfslagbad, vele leuke glijbanen snackbars en een ligweide. Het lijkt enorm op Plopsaqua in de Panne, maar zal éénvierde groter worden, goed voor in totaal 4.800 vierkante meter plonsplezier. Het moet ongeveer 22,5 miljoen euro kosten.

Plopsa neemt die kosten op zich, maar zowel Landen als  Hannuit zullen beiden ongeveer 450.000 euro aan exploitatiekosten betalen. Het park is trouwens erg goed gelegen, vlakbij de E40. Verder zal het park een ecologisch tintje hebben. Ze gaan hun eigen waterzuiveringsstation installeren, zonnepanelen plaatsen en de verlichting zal bestaan uit ledlampen.

De sportclubs en scholen die gebruik maken van de gemeentelijke zwembaden zijn in de toekomst zeker van hun toegang. Er worden een 25-meterbad met acht banen, een instructiebad voor de aspirant-zwemmers en zes ruime groepscabines ingepland. Sportclubs die komen aquagymen of zwemlessen geven, kunnen er altijd terecht. Zelfs na sluitingstijd.

De inwoners beide gemeentes zullen er tegen een voordelig tarief binnen kunnen. Kinderen moeten drie euro en volwassen vijf euro betalen voor een toegangsticket. Daarmee hebben ze toegang tot het hele complex, van het 25-meterbad tot de glijbanen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer