Zwembad in Kessel-Lo even gesloten Problemen met zuurtegraad van het water liggen aan de oorzaak

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het zwembad in Kessel-Lo is sinds zaterdagnamiddag gesloten, dit als gevolg van problemen met de zuurtegraad van het zwemwater. Het bad in de Stadionlaan was notabene nog maar drie dagen geopend, nadat het een lange periode gesloten was als gevolg van renovatiewerken.

De problemen met de zuurtegraad hadden mogelijk te maken met de recente renovatiewerken. Het zwembad ging maandag gelukkig opnieuw open. Zwemmers die zaterdag vervroegd uit het water werden gehaald, hebben recht op een tegoedbon voor een zwembeurt.

De oppositie in de gemeenteraad, wilde bij monde van Open Vld en N-VA een nieuw zwembad. Dit zou er komen door met privépartners in zee te gaan en een nieuw gebouw te voorzien, zoals bij het zwembad van Wilsele het geval was. De stad opteerde echter om het oudere gebouw, daterend van april 1976, nog een kans te geven. Veertig scholen en verenigingen en honderden individuele bezoekers moesten hierdoor tijdelijk een ander zwembad zoeken.  Normaal gezien opent op maandag 11 april ook het kinderbad opnieuw de deuren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer