Zwaar ongeval op Aarschotsesteenweg

Vrijdagochtend even voor half tien moest het verkeer op de Aarschotsesteenweg in Wilsele voor het verkeer in beide richtingen worden afgesloten. Ter hoogte van de spoorwegbrug waren een auto en een tankwagen met mekaar in aanrijding gekomen waardoor de rijbaan volledig versperd geraakte. Dat zorgde onmiddellijk voor heel wat verkeershinder. De bestuurders van de personenauto en van de tankwagen werden allebei met lichte verwondingen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Een takelfirma kwam ter plaatse om zowel de personenauto als de tankwagen te verslepen. Nadien reinigde de brandweer de rijbaan. De tankwagen had een hoeveelheid koelvloeistof gelekt. De tank van de vrachtwagen werd niet beschadigd en lekte dan ook geen vloeistof. De rijbaan werd omstreeks 11.45 uur opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Een 20-jarige man uit Hulshout reed met zijn personenwagen op de Aarschotsesteenweg in de richting van Aarschot. Ter hoogte van de brug kwam het tot een aanrijding met een vrachtauto, bestuurd door een 55-jarige man uit Bekkevoort,  die uit de tegenrichting kwam aangereden. De wagen bestuurd door de twintiger reed om onbekende reden op het rijvak van de vrachtauto. De vrachtwagenbestuurder ging nog op de rem staan, maar kon aan aanrijding niet meer vermijden. Beide bestuurders kwamen er met lichte verwondingen van af. Geen van de twee voertuigen was nog rijvaardig. Brokstukken lagen verspreid over de ganse breedte van de rijbaan. In de vrachtwagen zat 15.000 liter stookolie. De brandweer stelde na controle vast dat de tank nog intact was.

In het ziekenhuis werden de bestuurders aan een ademtest onderworpen. De twintiger legde een positieve ademtest af. In opdracht van het parket werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De vijftiger testte negatief. De bestuurder van de vrachtauto mocht kort na de middag het ziekenhuis reeds verlaten. De bestuurder van de personenwagen moet in de loop van de namiddag nog een aantal tests ondergaan.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel