Zoontje (10) vond overleden moeder achter kast

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De vrouw van 47, die afgelopen dinsdagvoormiddag in haar woning in Leuven om het leven zou zijn gebracht met messteken, werd gevonden door haar zoontje van tien jaar. Het onderzoek draait momenteel op volle toeren. Het parket zoekt de dader vooral in de relationele sfeer.

Het parket wil niet het achterste van haar tong laten zien en daardoor blijft het gissen naar dader en motief van de moordpartij. Zeker is wel dat er voorlopig nog geen aanhoudingen zijn gebeurd, maar dat de dader eerder in de relationale sfeer gezocht wordt. Zo had de vrouw een ex-man, met wie ze regelmatig woorden had. Maar de man zelf ontkent in alle talen. Hij werd intussen al ondervraagd, maar kon na onderzoek van zijn gsm-toestel weer beschikken. Daarnaast had de vrouw vrij recent een korte relatie gehad, maar die was inmiddels weer beëindigd.

De vermoorde vrouw had in totaal acht kinderen, waarvan er twee al het huis uit waren. De zes nog inwonende kinderen kwamen dinsdag nietsvermoedend thuis van school, maar omdat ze hun moeder niet aantroffen in huis, gingen ze naar haar op zoek. Het was uiteindelijk haar tienjarig zoontje dat zijn moeder met steekwonden aantrof achter een kast.

Tweede overlijden

Donderdagochtend werd nog een tweede lijk aangetroffen, deze keer aan de kerk in Winksele. De zestigjarige vrouw zat dood achter het stuur van haar geparkeerde auto, een roze Suzuki Alto. Op het eerste zicht werden er geen sporen van geweld aangetroffen op het lichaam. Maar toch werd de zaak bestempeld als een “verdacht overlijden”. Vandaag volgt de autopsie.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans