Zomermaanden en WK deden bierverbruik weer stijgen

Stefan Van de Weyer
9 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

De warme zomer én de goede prestaties van de Rode Duivels op het WK leidden tot een pintje meer op café of voor de beeldbuis thuis. Zo meldde de federatie Belgische Brouwers althans. Het bierverbruik in ons land zit immers al jaren in dalende lijn, onder andere een gevolg van de bewustmakingscampagnes rond alcoholverbruik.

Deze jaargan doet zich een stabilisering voor. Na een bijster slecht begin maakten de zomermaanden juni, juli en augustus veel goedgemaakt. Marktleider AB InBev bevestigt de goede verkoop en verklaarden dat het WK en het goede weer de oorzaak waren van deze stijging. Vooral het pilsbier vloeide rijkelijk tijdens de aanhoudende hitte en vooral het wereldkampioenschap voetbal, daar was de omgeving van de Leuvense Oude Markt een perfect voorbeeld van. Al deed ook het alcoholvrije bier het goed.

Het extreem warme en droge weer heeft langs de andere kant een slechte graanoogst in petto waardoor het bier binnenkort wel eens duurder zou kunnen worden. Terwijl kleine brouwerijen tot een prijsstijging heeft AB InBev daaromtrent nog helemaal niets verklaard.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer