ZoetWaterFestival 2017: muziek, spektakel en gezelligheid

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Koninklijke Harmonie De Weergalm van Meerdael heeft een extra druk najaar voor de boeg. Op zondag 15 oktober nam ze deel aan het Vlamo-tornooi en promoveerde ze met ruim 82% van de punten naar de eerste afdeling.

“Als kersverse ‘eersteklasser’ organiseren we nu, een kleine maand later, op 11 november, ons jaarlijkse ZoetWaterFestival. Maar eerder die 11e van de 11e worden we zoals elk jaar aan het gemeentehuis verwacht voor de herdenking van Wapenstilstand. Twee optredens op één dag. Van druk gesproken…”

“We hebben het bovendien over een feesteditie van het ZoetWaterFestival, aangezien het evenement dit jaar al voor de 10e keer plaatsvindt. Nadat we eerder onder meer een bigband, een jazzorkest, een jeugdkoor, een vioolensemble, een slagwerkgroep, een trombonekoor en zelfs een heuse symfonie over de vloer kregen, hebben we dit jaar een andere harmonie geprogrammeerd, maar dan eentje van de bovenste plank.”

Als eerste treedt, om 19 uur, Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia uit Keerbergen voor de schijnwerpers. Als tweede concerteert ook de Weergalm zelf, naar goede gewoonte een uur afwisselende, nu eens ingetogen, dan weer uitbundige en zelfs spectaculaire muziek. Het festival wordt afgesloten door het AHO, het nog jonge en toch al befaamde gereputeerde Alumni Harmonieorkest van de KULeuven dat onder leiding staat van de al even jonge en gereputeerde Jan De Maeseneer.

Voor 8 euro (of 6 in voorverkoop) krijg je het allemaal op 11 november in de Roosenberg in Oud-Heverlee (Maurits Noë­straat 15). De deuren gaan open om 18.30 uur. Meer informatie: www.weergalmvanmeerdael.be

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans