Zesdejaars hotelschool SIMA leren perfecte pint tappen

Stefan Van de Weyer
9 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

De leerlingen van het zesde jaar hotel en restaurant-keuken van het Stedelijk Instituut voor Technische Beroepen SIMA trokken onlangs voor een tweedaagse opleiding naar de brouwerij van Haacht.

Na een grondige uiteenzetting over de geschiedenis van de brouwerij en het proces van het bier brouwen kregen de leerlingen van de Aarschotse school een rondleiding doorheen de brouwerij. Vervolgens leerden ze onder vakkundige leiding van Eric Schoutetens de perfecte taptechnieken voor verschillende bieren. Zo oefenden ze om bier in serie te tappen en een
Tongerlo uit een flesje te serveren.

Ten slotte legden de leerlingen een theoretisch en praktisch examen af. Alle leerlingen slaagden en kregen het diploma van ‘Erkend Meester Bierschenker’.

Op de foto: Een leerling van SIMA oefent een taptechniek in de brouwerij van Haacht.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer