Zes nieuwkomers: Gault&Millau is gul voor Leuvense regio

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Gault&Millau heeft zich voor haar gids 2017 gul getoond voor de Leuvense regio. Maar liefst zes nieuwe restaurants werden opgenomen in de gids. Couvert Couvert blijft met 17 mutsjes het beste restaurant, maar EssenCiel is het enige dat een stap vooruit zet.

Bovenaan het klassement verandert er weinig voor de restaurants van Leuven en omstreken. Couvert Couvert uit Egenhoven blijft de beste van de klas met 17 mutsjes, gevolgd door Arenberg en Het Land aan de Overkant in Heverlee en EssenCiel in de Muntstraat in Leuven. Deze drie mogen zich trotse eigenaar noemen van 15 koksmutsjes. Alleen EssenCiel ging er 1 mutsje op vooruit, de rest behield zijn score van vorig jaar. Hetzelfde ex aequo voor de restaurants met 14 mutsjes: d’Artagnan in de Naamsestraat, Spaans Dak in Oud-Heverlee, Trente in de Muntstraat, Botaniq op de Kapucijnenvoer en Zarza op de Bondgenotenlaan. Bij 13 mutsjes zijn er 3 restaurants die vorig jaar al dezelfde quotering kregen: Faculty Club, Osteria Michele XXIII in de Tiensestraat en Meerdael in Blanden.
Maar er zijn ook verschillende nieuwkomers in de Gault&Millau gids 2017: Tafelrond op de Grote Markt (13), Bistro Lust in de Wieringstraat (13), Rossi in de Standonckstraat (13), Zappaz in de Schipvaartstraat (13), Baracca in de Tiensestraat (aanbevolen) en Vers Namur in Blanden (aanbevolen).
Aanbevolen maar niet nieuw zijn De Bibliotheek in Vaalbeek, La Stanza, Improvisio en Meating Room in Leuven.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans