Zakkenrollers actief in uitgaansleven

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
386 Views
door Stefan Van de Weyer

Het weekend van enkele feestvierders werd enigszins verstoord door enkele zakkenrollers die in actie kwamen. Eén illegaal werd hierbij opgepakt, twee anderen sloegen toe in een eetcafé op de Vismarkt.

Een politiepatrouille te voet betrapte zaterdagnacht in de Naamsestraat een  27-jarige die illegaal in ons land verblijft, die een deel van de inhoud van een handtas in een vuilnisbak dumpte. De man beweerde dat de tas van zijn vriendin was. Hij verzette zich tegen de politiecontrole en verweet de agenten dat ze hem enkel en alleen controleerden omwille van zijn uiterlijk. De man werd uiteindelijk geboeid en overgebracht naar het commissariaat. De spullen die in de vuilnisbak waren gedropt, onder andere twee boeken van bibliotheek Tweebronnen, werden ook meegenomen.

Uit het onderzoek van inhoud van de handtas en enkele andere spullen die op de man werden aangetroffen, onder andere een toegangsbadge voor een hotel en een tablet, konden twee personen geïdentificeerd worden. Eén van hen werkt in een café op de Oude Markt en kon daar worden aangetroffen. Zij herkende de spullen die de betrapte kerel bij zich had als haar eigendom. Haar handtas was gestolen terwijl deze in een café aan de toog hing. Ondertussen was ook de eigenaar van de hotelbadge opgedaagd. Hij meldde dat die nacht zijn jas met daarin de hotelbadge was gestolen. De gestolen jas werd niet teruggevonden. De verdachte was ook in bezit van twee gsm’s waarvan één stond geseind als gestolen aan de kust. Het parket werd van de feiten in kennis gesteld.

Een koppel werd zaterdag tijdens een uitje in een eetcafé op de Vismarkt slachtoffer van zakkenrollers. De jas van het slachtoffer hing over zijn stoel. De zakkenrollers zetten zich aan de tafel achter het slachtoffer en één van de gauwdieven zat rug aan rug met het slachtoffer. Uit camerabeelden kon worden opgemaakt dat de man die rug aan rug zat met zijn hand verschillende keren in de zakken van de jas van het slachtoffer ging. De daders haalden het geld uit de portefeuille van het slachtoffer en gingen er vervolgens vandoor.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer