Wouter Foulon beste jonge ondernemer in de provincie

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
191 Views
door Stefan Van de Weyer

Onlangs werd de beste jonge ondernemer van Vlaams-Brabant aangeduid door JCI Vlaams-Brabant, die eer viel Wouter Foulon te beurt. Hij runt al zeven jaar met succes het Leuvense productdesignbedrijf Comate. Ze ontwikkelen verschillende producten voor bedrijven die een idee maar geen zicht op een eindproduct hebben.

Het bedrijf analyseert een idee tot in de kern: wie zijn de betrokken partijen, wat zijn de gebruikerscenario’s, hoe ziet de markt eruit, enz… De analyse resulteert in een afgebakend kader waarbinnen het project wordt uitgewerkt. Dan werken ze via een systeemfase een concept uit wat uiteindelijk moet resulteren in een afgewerkt product. Praktisch gezien helpen ze bedrijven met het realiseren van hun ideeën of het oplossen van hun problemen. Vaak zijn het die bedrijven die een gebrek hebben aan de juiste expertise. Dat kan tijdelijk van aard zijn, maar het kan evengoed gaan over designers die nood hebben aan een ingenieur of omgekeerd.

Tegen 2020 wil Comate zich profileren als hét aanspreekpunt bij uitstek als het gaat over de ontwikkeling van een nieuw product of een nieuwe machine. Ze willen een referentiepunt waardoor bedrijven hun koers bepalen, zeker met een focus in de medtech-sector.

Bart Dunon (Vectro Cleaning, Herent), Philip Swinnen (87seconds, Brussel) en Bert Pauwels (Pauwels Consulting, Diegem) waren de andere genomineerden voor de prijs. JCI Vlaams-Brabant is de organisatie van jonge ondernemers uit onze provincie.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer