Woudlucht in museum M

De tentoonstelling Woudlucht in M toont het creatief resultaat van een bijzondere en intense samenwerking tussen het Instituut voor Buitengewoon Secundair Onderwijs Woudlucht Heverlee en M – Museum Leuven. Sinds de opening van M in 2009 behoren de leerlingen en leerkrachten van IBSO Woudlucht tot de trouwe bezoekers van het museum.

Het lopende schooljaar 2012-2013 werd nauw samengewerkt: de leerlingen en hun leerkrachten bezochten op drie verschillende momenten het museum voor heel uiteenlopende activiteiten. M zorgde voor begeleiding op maat en werkte steeds in overleg met de jongeren. Met de opgedane indrukken en ervaringen gingen zij vervolgens op school in creatieve ateliers aan de slag.

De leerling-kunstenaars zijn heel trots op wat ze verwezenlijkt hebben. Enerzijds werd hun individuele creativiteit gestimuleerd. Anderzijds leerden zij is groep samen te werken, een belangrijke sociale doelstelling in het eductief project van deze buitengewone school. De groepswerken, zoals een grote draak, werden door henzelf bedacht en gerealiseerd.

“We hebben heel veel dingen gemaakt. Al die kunstwerken hebben we hier opgehangen. Zolang je maar gelooft in jezelf, kan je alles bereiken, zelfs een tentoonstelling in M!”, zegt Mathias, één van de enthousiaste deelnemers.

“Wij zijn ontzettend trots op deze vruchtbare samenwerking. Ze toont aan dat iedereen welkom is in M – Museum Leuven. Het museum wil graag maatwerk verrichten voor zoveel mogelijk verschillende doelgroepen. In dit geval is het heel bijzonder dat de leerlingen zelf hun ouders gidsen doorheen het museum om te tonen welke kunstwerken hen geïnspireerd hebben”, besluit Denise Vandevoort, schepen van Cultuur voor sp.a.  

De tentoonstelling loopt van 26 april tot en met 12 mei 2013 en is gratis te bezoeken in de onthaalruimte van M – Museum Leuven.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel