Wolfsdonk brengt nieuw streekbier Comesier Aftrsun geeft Comesier aan festivalgangers

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
310 Views
door Stefan Van de Weyer

Wolfsdonk heeft een eigen streekproduct beet: het Comesierbier. De brouwers mikken op een productie met zoveel mogelijk plaatselijke ingrediënten. Op termijn willen ze zelf hop verbouwen en een mini-brouwerij uit de grond stampen. Op het Aarschotse festival Aftrsun in augustus zal het brouwsel geschonken worden.

Drie brouwers hebben jaren geprobeerd tot ze het perfecte recept hadden. Uiteindelijk kwam er een tripel uit de bus met een alcoholpercentage van 7,9%. In het bier werd onder andere honing verwerkt. In samenwerking met brouwerij De Graal uit Brakel werd een eerste hoeveelheid gebrouwen. De eerste reacties waren  heel positief.

De brouwers rusten niet op hun lauweren, ze zijn druk in de weer met een bier met een volle smaak maar een lager alcoholpercentage. Het bier valt al te kopen in de buurtwinkel De Panda in Wolfsdonk. De brouwers willen in de toekomst zelf hop verbouwen en willen een minimumhoeveelheid bier garanderen. Ze denken daarom aan de opstart van een mini-brouwerij.

Verder zal het tripelbier te drinken zijn op verschillende evenementen. Op het Aarschotse Aftrsun festival begin augustus zal Comesier geschonken en gedronken worden.

Meer info valt te vinden op: www.comesier.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer