Wintertijd staat voor vier weken eindejaarsplezier

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Wintertijd in Leuven staat voor pure gezelligheid tijdens de eindejaarsperiode. 4 weken lang beleef je warme winteractiviteiten in het centrum van de stad. Wintertijd krijgt dit jaar een vintage kleedje in park De Bruul.

Vrijdag 15 december slaat Radio Modern zijn tenten op voor een fifties bal populaire. De enige echte Radio Modern formule verleidt iedereen tot een dansje met retromuziek en initiaties. Zaterdag 16 december is het tijd voor Rockabilly Rumble met een line up van maar liefst 4 bands, 2 dj’s en een burlesk-danser. Zondag 17 december presenteert Radio Bambino, een retro circus met topentertainment voor kids én hun ouders.

Op diezelfde locatie strijkt de Foodtruck Fiesta neer met zijn gekende formule. Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december proef je heerlijke streetfood van Griekse, Koreaanse en Italiaanse gerechten. Haute dogs, firebread en diverse desserts wachten aan de verschillende kraampjes.

Ook de Leuvense kerstmarkt heeft iets speciaals in petto voor de 30ste editie. Meer dan 170 kraampjes stellen zich op in het feeëriek verlichte Sint-Donatuspark (stadspark). Het Mgr. Ladeuzeplein wordt omgetoverd tot een heus winterparadijs voor groot en klein, met een reuzenrad, overdekte schaatsbaan, ijsglijbaan en nostalgische attracties. Het Provençaals dorp met streekproducten mag niet ontbreken. In de Beierse chalets proef je van lekkernijen en droom je weg bij Franse kerstdeuntjes.

De Wintertuin wordt opnieuw een sfeervolle groene oase op de Grote Markt. De tuin kreeg een nieuw ontwerp met meer ruimte, sfeer en een kleine schapenweide. Ook de herberg van Le Petit Chef staat er weer. Deze winter tovert de kleine kok een heerlijk dessert op je bord in de vorm van een nieuwe 3D-lichtprojectie, ontworpen door het Leuvense collectief Skullmapping.

Zin in rijstpap met een gouden lepeltje? Parcum en Museum M bieden interessante tentoonstellingen aan tijdens de eindejaarsperiode. De intieme kamerconcerten en de winterwandelingen staan opnieuw op het menu van Wintertijd, net als de koopzondagen en de Christmas shopping. In de Brabanthal kunnen kinderen zich uitleven op de attracties van de jaarlijkse Winterspeeltuin. Ook sportievelingen komen aan hun trekken tijdens de eindejaarscorrida.

Nog even dit: woensdag 6 december openen we Wintertijd met een feestelijke toets. De kerstverlichting aan het stadhuis springt aan en zorgt voor de officiële start van de eindejaarsfeesten. Afspraak om 19 uur op de Grote Markt, iedereen is welkom!

Een volledig overzicht van het programma en de activiteiten tussen 6 december en 6 januari vind je op www.wintertijdinleuven.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans