Winkeldief verwondt agent

Gisteren rond de middag werd een 18-jarig meisje uit Kessel-Lo op heterdaad betrapt bij het stelen van een doosje piercings uit een handelszaak op de Bondgenotenlaan. De verdachte gaf de feiten meteen toe en wachtte in een aparte ruimte van de winkel met een verkoopster op de politie. Toen die daar aankwam, stelden ze vast dat de persoon in kwestie ook een doosje piercings uit een andere winkel in de Diestsestraat had ontvreemd. Ook deze diefstal gaf de verdachte onmiddellijk toe. Beide winkels namen de gestolen waar terug.

Gisteren in de namiddag werd ook een 46-jarige man uit Leuven opgepakt voor winkeldiefstal in een warenhuis op de Tiensesteenweg in Kessel-Lo. Een bewakingsagent merkte op dat de dader een doos sigaren in zijn jaszak had gestoken en deze niet had betaald. De persoon in kwestie werd voorbij de kassa tegengehouden en de politie werd verwittigd. De politie nam ter plaatse verklaringen op van zowel melder als dader. De dader verzette zich echter hevig en uitte meermaals bedreigingen ten opzichte van een agent. Toen de dader moest overgebracht worden naar de cel, gedroeg hij zich zeer weerspannig en verwondde hij één van de agenten. De Procureur des Konings werd op de hoogte gesteld.

Nog gisteren in de namiddag hebben drie onbekenden kledij ter waarde van zo’n 1200 euro gestolen uit een winkel op de Bondgenotenlaan in Leuven. De winkelbediende zag de verdachten nog net vluchten richting het Rector De Somerplein en belde de politie. De camerabeelden van de bewakingscamera in de winkel werden overhandigd aan de politie. De zaak wordt verder onderzocht.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel