Wim Dejonghe (Het Land aan de Overkant) geselecteerd voor Vlaanderen Lekker Land

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de gastronomie doen bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Met de actie Jong keukengeweld zet Vlaanderen Lekker Land 45 jonge talenten in de topgastronomie in de kijker. In Vlaams-Brabant werden vier chefs geselecteerd: Bart De Bondt (Bart De Bondt, Tienen), Lesley De Vlieger (Terborght*, Huizingen), Thomas Locus (Bistro Margaux*, Sint-Martens-Bodegem) en Wim Dejonghe (Het Land aan de Overkant, Leuven).

‘Om ons op culinair vlak te onderscheiden, zetten we in op het enorme potentieel aan jonge beloftevolle chefs. Onze ‘jonge chefs’ zijn onze grootste troef. Ook Vlaams-Brabant heeft heel wat jong, gastronomisch toptalent in huis’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Onze eet- en tafelcultuur is er een om trots op te zijn met niet alleen de vele, geroemde chef-koks, maar ook een pak jonge keukentalenten. Het is opvallend hoeveel ontzettend goede chefs er op de kleine Vlaamse oppervlakte actief zijn. Veel van hen jonger dan 35 jaar. Dat is uniek. Vlaanderen Lekker Land heeft voor de vijfde keer alle jonge chefs uit Vlaanderen en Brussel gescreend op creativiteit en kwaliteit. In totaal werden 45 chefs geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van voormalig sterrenchef Jan Buytaert. 

In Vlaams-Brabant werden vier chefs geselecteerd: Bart De Bondt (Bart De Bondt, Tienen), Lesley De Vlieger (Terborght*, Huizingen), Thomas Locus (Bistro Margaux*, Sint-Martens-Bodegem) en Wim Dejonghe (Het Land aan de Overkant, Leuven). 

Jong Keukengeweld: ‘jonge chefs koken voor jongere – van 1 oktober t/m 15 november
Het startschot van de binnenlandcampagne wordt gegeven met de actie voor jongeren ‘Jong Keukengeweld’. Jongeren van 18 tot 30 jaar krijgen de kans om voor 45 euro de sfeer op te snuiven in een gastronomisch restaurant. Voor dit bedrag mogen ze zich verwachten aan een driegangenmenu van topkwaliteit, water en aangepaste wijnen of bieren inbegrepen. Vorig jaar genoten meer dan 7.000 jongeren van Jong Keukengeweld.

Inspiratie in magazine
Naar aanleiding van de actie Jong Keukengeweld brengt Vlaanderen Lekker Land ook een magazine uit waarin de 45 chefs en hun keuken worden voorgesteld. Het magazine is een bron van inspiratie voor iedere liefhebber van onze gastronomie om een bezoek te plannen aan een Jong Keukengeweld-chef. Bovendien geven de chefs ook tips over leuke logies in de buurt en niet te missen bezienswaardigheden of lokale streekproducten uit hun buurt. 

Jong Keukengeweld is een initiatief van Vlaanderen Lekker Land. Een organisatie die samen met haar partners Toerisme Vlaanderen, de Provinciale Toeristische Organisaties waaronder Toerisme Vlaams-Brabant en Horeca Vlaanderen de Vlaamse drink-, eet- en tafelcultuur promoot in binnen- en buitenland. Dit initiatief wordt mee ondersteund door Vlaams minister voor Toerisme Geert Bourgeois. De jonge chefs krijgen voor deze campagne ook extra ondersteuning van Horeca Vorming.

Meer infowww.vlaanderenlekkerland.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel