Wilselse renster Ellen Feytens pakt brons op Belgisch kampioenschap junioren

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

Op het Belgische juniorenkampioenschap op de weg in het Henegouwse Lacs de l’Eau de l’Heure behaalde Ellen Feytens uit Wilsele de bronzen medaille op een zware omloop. Op voorhand mikte ze op een podium en dat realiseerde ze ook

De koers bij de vrouwen bleef gesloten tot ongeveer 35 km van de meet. Negen meisjes namen de leiding, daarbij Feytens. Favoriete Bossuyt reed onhoudbaar weg en kwam aan met net geen vijf minuten voorsprong op de rest, zes meisjes, die om zilver en brons bikkelden.

“Het was een zware koers. Vanaf de start heb ik mij goed vooraan kunnen zetten. Na de derde ronde waren met ongeveer negen meisjes weg. We hebben samen goed rondgedraaid, zodat ze achter ons niet meer terug konden komen. Misschien was zilver mogelijk, maar ik dacht enkel aan het podium, maar er was in ons groepje nog een ploegmate van Shari die natuurlijk niet voluit meereed omdat Bossuyt al vooruit reed en had ze meer krachten over voor de sprint. Sowieso heb ik geen spijt van wat ik onderweg verricht heb. Ik heb er alles eruit gehaald wat ik kon. Ik ben zeer blij met deze bronzen medaille.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer