Wilsele staat voor de vijftiende keer in vuur en vlam!

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zaterdag 11 maart 2017 vindt voor de vijftiende keer Wilsele on Fire plaats. Wat begon als een scoutsouderfuif is intussen een welgekende party in Wilsele en omstreken. De vorige editie mocht 700 feestvierders ontvangen en de organisatoren blijven zich inzetten voor een geweldig feest voor 25-plussers uit de omgeving.

15 jaar geleden

In 2002 ontstond het idee bij enkele scoutspapa’s om een fuif voor de ouders van de leden van de Damiaanscouts te organiseren. Met de winst van deze fuif zouden ze hun papaweekend kunnen bekostigen. Na de fuif besloten ze echter om hun weekend uit eigen zak te betalen en de opbrengst aan de Damiaanscouts te schenken. Ze bleven Wilsele on Fire verder organiseren, en de fuif én het bezoekersaantal groeide. Na 10 jaar gaven de scoutspapa’s de fakkel door aan drie oud-leiders van de Damiaanscouts. Zij vormen – intussen met 6 – het organisatieteam achter Wilsele on Fire. De band met de Damiaanscouts is er nog steeds en het feest blijft ten voordele van de scoutswerking, voornamelijk in de vorm van aankoop van groot (kamp)materiaal.

Weg uit Wilsele

Sinds de afgelopen editie van 2016 vindt de fuif niet meer plaats in Wilsele zelf, bij gebrek aan een voldoende grote en uitgeruste zaal in Wilsele. Samen met andere grote activiteiten van de Damiaanscouts verhuisde het feest naar Rotselaar, naar Sportoase De Toren. De organisatie benadrukt dat ze graag terug naar Wilsele zou terugkeren. Dit zou in 2018 mogelijk worden, met de opening van het nieuwe GC De Bosstraat in Wilsele-Putkapel, dat momenteel in aanbouw is.

Jubileumjaar

Voor vijftiende editie van deze topfuif pakt de organisatie de feestzaal nog grondiger aan dan vorige keer. Ze blijft innovatief, maar trouw aan het vaste recept: een fantastische avond voor 25-plussers met klassiekers én moderne muziek op de dansvloer. Dit alles rekening houdend met feedback (en complimenten) van de bezoekers van vorig jaar. De dansplaten zullen dit jaar verzorgd worden door DJ Daves en DJ Thomas Cruz.

De organisatie heeft ook dit najaar – met name op 7 oktober 2017 – een extra editie van Wilsele on Fire gepland. Je zal dus niet één, maar twee keer kunnen genieten van Wilsele on Fire in 2017.

Praktisch

  • Timing: 11 maart 2017, 21u – 4u
  • Locatie: Sportoase De Toren, Torenstraat 115, 3110 Rotselaar
  • Tickets (online): https://tibbaa.com/order/1bvamwewty
  • Tickets (voorverkooppunten):
    • Frituur De Zoute Zonde (Aarschotsesteenweg 696, 3012 Wilsele)
    • ’t Kaffee RP (Aarschotsesteenweg 29, 3110 Rotselaar)
  • Ticketprijs: 10 euro

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans