Wild In’t Park blaast tien kaarsjes uit

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Tien jaar na de opstart is Wild In’t Park een vaste waarde die de festivalzomer in de Leuvense regio in gang zet. Dé formule blijft: gemoedelijkheid in combinatie met een ijzersterke line-up. De indeling van het terrein is al meermaals veranderd, er is een derde dag bijgekomen, er wordt meer ingezet op kinderen en gezinnen maar de basis van tien jaar geleden is in al die jaren ongewijzigd gebleven: een groot buurtfeest, toegankelijk voor iedereen.

Kleppers als Clouseau, The Levellers, Bart Peeters, De Kreuners, Absynthe Minded, Daan, The Scène, Urbanus, Gorki, Stan Van Samang, Milk Inc, The Scabs en nog 97 andere bands zijn in de voorbije tien jaar het park gepasseerd. “Tien jaar WIP is goed voor meer dan 36.500 bezoekers. We hopen op deze feesteditie nog eens 7.000 aan de teller te mogen toevoegen.”

Feest!

“Geen feesteditie zonder een affiche om ‘u’ tegen te zeggen. We hebben dan ook het onderste uit de kan gehaald om onze verjaardag in stijl te vieren. Vrijdag 5 mei 2017 gaan we tien jaar terug in de tijd met dé twee headliners van onze eerste editie. Yevgueni en Les Truttes komen voor de symbolische prijs van tien euro het feest inzetten. We sluiten de avond af met de dansplaatjes van Mensch Erger je Niet. Zaterdag 6 mei 2017 combineren we twee headliners voor de prijs van één. Met K’s Choice en Admiral Freebee hebben we twee toppers gestrikt die al jaren op ons verlanglijstje stonden. Niemand minder dan Monsieur Paul van Triggerfinger komt met zijn solo project Lowrider de line-up eer aandoen. Hij pakt trouwens ook een aantal special guests mee. Zondag 7 mei 2017 wordt met de Ketnetband een hoogtepunt voor de kinderen. De ouders verwennen we met Lenny en de Wespen, die na acht jaar radiostilte hun festivaldebuut bij ons maken. Jan Leyers en Paul Michiels trappen met Soulsister in Herent hun zomertour af én vieren hun dertig jaar op de planken. De reünietournee van The Magical Flying Thunderbirds is voor ons dé kers op de taart. Een beter feestje bestaat gewoon niet …”

What’s new? Van alles!

“Onze ‘Platenpelouse’ is een serieuze uitbreiding van het terrein met een tweede tap en dj-podium. Er komt een nieuwe grote tent en we versieren het terrein met hout en vlagjes. De bomen en de vrijwilligers worden feestelijk aangekleed en er volgen leuke promostunts.”

Vrijwilligers

“Geen festival zonder honderden helpende handen. Iedereen die graag komt helpen voor, tijdens en na het festival, kan zich registreren via www.wildintpark.be. We hebben per festivaldag een honderdtal vrijwilligers nodig. Na tien jaar is de kern werkgroep van Wild In’t Park een hechte groep van een dertigtal jonge mensen, waarvan er een deel zich al tien jaar belangeloos inzet. Voor GC De Wildeman is dat onbetaalbaar en we hechten dan ook erg veel waarde aan deze bende!”

Start ticketverkoop

De ticketverkoop is zaterdagavond om 19 uur gestart via www.wildintpark.be. Een ticket voor drie dagen kost in voorverkoop 45 euro. De verschillende tarieven staan op de website. Wees er op tijd bij, want op is op.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans