Wild in ’t Park klaar voor topweekend

Bart Mertens
2 jaar geleden
door Bart Mertens

Het Herentse festival Wild in ’t Park gaat vanavond van start met twee vaste waarden in de Vlaamse muziek: Les Truttes en Yevgueni. Morgen schakelt het festival in het Wildemanspark nog een versnelling hoger met K’s Choice en Admiral Freebee om vervolgens zondag in te zetten met de Ketnetband. Soulsister is dit jaar afsluiter van dienst.

Klaas Delrue YevgueniWild in ’t Park in Herent is helemaal klaar voor een topeditie. De weergoden hebben geen lenteweer in petto maar van een uitgeregend festival is evenmin sprake. “Dat is al heel goed nieuws”, zegt organisator Pieter Taccoen. Op de affiche heel wat straffe namen uit eigen land. Vanavond gaat Wild in ’t Park bijvoorbeeld van start met toppers zoals Yevgueni en Les Truttes. De dansplaten van Mensch Erger Je Niet maken het feest compleet op de openingsdag. Morgen is het dan weer de hoogste tijd voor enkele toppers: K’s Choice en Admiral Freebee. Lowrider is misschien een minder bekende naam maar met ‘Monsieur Paul’ van Triggerfinger in de rangen is het concert zeker een aanrader. Voor zijn solo project brengt Lange Polle overigens enkele vrienden mee. Zondag is naar goede gewoonte een festivaldag met aandacht voor de kids. Met de Ketnetband staat er alvast een vaste waarde op de affiche. Daarna is het de beurt aan Lenny en de Wespen die na acht jaar radiostilte hun debuut maken op Wild in ’t Park. Tot slot is er nog Soulsister, een band die geen uitleg nodig heeft gezien hun staat van dienst.

Kortom, Wild in ’t Park bewijst eens te meer dat het een festival op niveau is in een bijzonder groene en gezellige omgeving. Organisator Pieter Taccoen is blij dat het feest na vele maanden van voorbereiding nu eindelijk kan beginnen. “We zijn er volledig klaar voor. De vele vrijwilligers hebben hard gewerkt, waarvoor mijn oprechte dank. Het tweede podium stemt me bijzonder tevreden. Ik denk ook dat we er alweer in geslaagd zijn om een mooie affiche samen te stellen. Nu hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en dan wacht er ons een topeditie. Er zijn nog tickets beschikbaar aan de kassa.”

Meer info: www.wildintpark.be

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens