Wijgmaalse Feesten vieren 15de verjaardag met extra festivaldag

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
79 Views
door Kirsten Bosmans

De Wijgmaalse Feesten, het jaarlijkse familiefestival in hartje Wijgmaal, zijn dit jaar aan hun 15de editie toe. De organisatie pakt daarom uit met een speciale feesteditie met een extra festivaldag op vrijdag 19 mei en voor het eerst ook het Wijgmaals kampioenschap traagrijden.

Vijftien jaar geleden ontstond in Wijgmaal het idee voor een dorpsfestival. Ondertussen zijn de Wijgmaalse Feesten uitgegroeid tot een vaste afspraak op de derde zaterdag in mei. Omdat het festival dit jaar 15 kaarsjes uitblaast, pakt organisatie vzw Knalselder uit met een feesteditie.

“Zo beginnen de Wijgmaalse Feesten dit jaar een dagje vroeger want ook op vrijdagavond staan er nu al optredens op het programma. Beginnen doen we met lokaal talent. De Wijgmaalse singer-songwriter Yuri mag het festival openen. Daarna is het de beurt aan The Backup Plan, Nederlandstalige rock uit Rotselaar. Afsluiten doen we met Phil T Lizzy, een tribute band van de legendarische Ierse rockgroep  Thin Lizzy.”

Zaterdag zijn traditiegetrouw de sportievelingen aan zet in de jaarlijkse kinder- en stratenloop. Wielertoeristen kunnen meedoen aan de dorpelingenkoers. Nieuw dit jaar is het allereerste WK Treegrae, ofwel het Wijgmaals kampioenschap traagrijden. Wie legt met zijn fiets een zo kort mogelijke afstand af? De techniek en de stuurmanskunst van de deelnemers worden op de proef gesteld.

“Afsluiten doen we muzikaal en op zaterdagavond staat er een grote naam op het Wijgmaalse podium: The Lighthouse. De indiepopband uit Rotselaar won dit jaar de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ook ander jong talent uit Leuven, zoals hiphopgroep The Soundrascalz en Camelia, geven het beste van zichzelf. Afsluiten doen we met Tracy Lane, een stevige coverband. Het feestje wordt nadien verder gezet op de afterparty met Mensch, erger je niet!, een gezellig dj-duo dat het met zijn retroplaatjes al schopte tot op Pukkelpop, het podium van de AB, en zelfs een eigen avondprogramma kreeg op Studio Brussel.”

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans