wijgmaal Wereldwinkel Wijgmaal tatoeëert heel de gemeente

Oxfam-Wereldwinkel Wijgmaal nodigt iedereen komende zaterdag, op de World Fair Trade Dag, uit om te tonen dat er nog hard gewerkt moet worden aan de millenniumdoelstellingen. Onder het motto ‘Laat zien dat je ’t meent met eerlijke handel’ kan elke bezoeker zich laten beplakken met een tattoo voor eerlijke handel.

Op zaterdag 9 mei is iedereen van 10u tot 17u welkom in de Wereldwinkel. Er wordt actie gevoerd voor Hart boven Hard. De boodschap die wordt meegegeven is dat de 8 millenniumdoelstellingen nog niet zijn bereikt, er is nog veel werk aan de winkel. Wie het daar mee eens is, kan een tattoo opplakken, zich ermee laten fotograferen en de petitie tekenen.
Op de VN-top in september beslissen onze beleidsmakers over een nieuw plan voor de wereld, de Sustainable Development Goals. Dit plan moet scherp en ambitieus zijn en moet het Zuiden de kans geven om zich te ontwikkelen door eerlijke handel. Oxfam-Wereldwinkels grijpt World Fair Trade Day (9 mei) aan om de aandacht hierop te vestigen. Overal in het land laten mensen zich tatoeëren om te laten zien dat ze het menen met eerlijke handel. Op www.fairtradeday.be zie je op elk moment hoeveel mensen al meedoen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel