Werken viaduct E314 in Wilsele herstarten komende maandag

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het bouwverlof is bijna achter de rug en vanaf maandag 6 augustus staan nieuwe werken op de planning voor de E314 ter hoogte van Wilsele. De volledige rijweg richting Leuven is nog steeds volledig ingenomen en het doorgaand verkeer wordt er sinds het begin van de werken in april verder geleid op 2×2 versmalde rijstroken op het viaduct richting Lummen. Door asfalteringswerken zal er tijdelijk, tussen 20 en 5 uur, maar 1 rijstrook beschikbaar zijn richting Leuven tot en met 15 augustus.

In augustus staan nieuwe veiligheidsvoorzieningen op de planning, zoals nieuwe vangrails, veiligheids-stootbanden, verlichtingspalen en afwerkende asfaltlagen. Voor de veiligheid van de arbeiders blijven er tijdelijke leuningen langs de werfzone geplaatst. De werf blijft door zichtschermen voor nieuwsgierige weggebruikers afgeschermd om kijkfiles te voorkomen.

1 rijstrook open

In de periode van 6 tot en met 15 augustus zal er tussen 20 uur ‘s avonds en 5 uur ‘s nachts richting Leuven één extra vak – de trage rijstrook – afgenomen worden en kan het verkeer maar via 1 rijstrook door richting Leuven.  In deze periode zullen de asfalteringswerken uitgevoerd worden ter hoogte van de aansluiting.

E314 rijdt nog vlot door zomerritme

De eerste dagen van de werken stelde het Vlaams Verkeerscentrum bijkomende wachtrijen vast, vooral in de ochtendspits (richting Brussel). Na enige dagen verminderde dat, maar het zag ook dat de hinder op de gewestwegen in de buurt van de E314 aanzienlijk toegenomen was sinds de start van de werken. Waarschijnlijk gebruikten veel weggebruikers de gewestwegen als een alternatieve route. Momenteel is er minder verkeershinder door het zomerregime en kan men vrij vlot doorrijden op de E314.

AWV volgt samen met de politie de evolutie van de verkeershinder op en past de verkeerslichten en de signalisatie aan waar mogelijk. “Maar we willen de weggebruikers ook geen blaasjes wijsmaken: er zal hinder zijn tot het einde van de werken (september 2018). Wijzigingen zullen op de webpagina voor omwonenden vermeld worden onder info Verkeershinder | Bereikbaarheid handelaars.”

Meer info: wegenenverkeer.be/Leuven

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans