Werken Hooverplein: wat verandert er voor u?

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag zijn de werken aan het Herbert Hooverplein en Ladeuzeplein in Leuven gestart. Nu de pleinen grotendeels autovrij zijn, legt de stad ze opnieuw aan. Lees hier waar je rekening mee moet houden tijdens de werken. Auto’s en fietsen horen namelijk omleidingen te volgen.

Hooverplein1. Wat met het verkeer via het Hooverplein?

De verkeerslus wordt tijdelijk aangepast. In de Blijde Inkomststraat rijd je via de Maria Theresiastraat richting Tiensestraat. Vanaf daar ga je terug naar de ring.

2. Blijft parking Ladeuze bereikbaar?

Ja, via een omleiding. Je bereikt de parking door in de Blijde Inkomststraat via de Maria Theresiastraat naar de Bogaardenstraat te rijden. Vanaf daar volg je de signalisatie tot aan de ingang van de parking.

3. Kan ik met de fiets langs de werken?

Ja. Je doorkruist de werfzone met de fiets aan de hand. Wie wil blijven fietsen geraakt via de Bogaardenstraat tot op het Ladeuzeplein.

4. Ik woon op het Hoover- of Ladeuzeplein. Wat nu?

Tijdens de werken mag je uitzonderlijk met de auto in de voetgangerszones rond de pleinen rijden. Je bereikt beide pleinen via de Naamsestraat, de Charles Deberiotstraat en de Tiensestraat. Daarnaast is ook de omleiding via de Blijde Inkomststraat en Bogaardenstraat een optie. Wegrijden doe je via de Leopold I-straat. Daar verandert het verkeer niet.

Ladeuzeplein5. Wat met de vrijdagmarkt?

Die wordt tot einde 2018 verplaatst naar de Bondgenotenlaan (Justus Lipsius, Rector De Somerplein, Margarethaplein) en de Grote Markt.

Voor een volledig overzicht van de werken en de omleidingen: www.leuven.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans