Werken Herseltsesteenweg belemmeren handelsactiviteiten

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De werken op de Herseltsesteenweg belemmeren de plaatselijke handelaars in hun doen en laten. Een beenhouwerij en een fruithandel sloten de deuren tijdelijk in februari. Deze maand vertoont amper beterschap, gezien de weinig klanten gecombineerd met de werken die niet lijken vooruit te gaan.

Enkele zaken draaien er op amper een derde van onze vroegere omzet. Ook de leveranciers hebben het moeilijk om de zaken er te bereiken en parkings vallen er eveneens moeilijk te gebruiken.

De werken worden door een aannemer uitgevoerd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Door het winteronderhoud in de betoncentrales zijn er wel wijzigingen in de planning gebeurd, van vertragingen is geen sprake”, klinkt het bij AWV. Ze zullen de hinder de komende periode tot een minimum proberen te herleiden.

Recentelijk werd het beton voor het fietspad gegoten. Deze duurt ongeveer vier dagen. Net als bij de kantstroken, moet ook het beton van het fietspad voldoende tijd krijgen om uit te harden. Hierdoor zullen de opritten langs het fietspad tijdens de laatste twee weken van maart niet toegankelijk zijn.

Parkeren kan momenteek bij de E5-mode of bij autoshop Coremans. Midden april starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidende werkzaamheden in fase twee van het project.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer