Werken aan Tiensepoort zijn achter de rug

Ann Peeters
4 maanden geleden
door Ann Peeters

Sinds vorig week wordt er weer vlotter gefietst op de ring van Leuven. De aannemer bracht voor het paasweekend de laatste markeringen aan ter hoogte van het kruispunt van de Tiensepoort en langsheen de werken aan het fietspad van de Tiensevest.

“Vlaanderen heeft hier 300.000 euro geïnvesteerd in vlotter en veiliger verkeer”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “Dankzij een ruimere opstelcapaciteit voor wachtende fietsers is het voortaan niet meer zo drummen aan het kruispunt van de Tiensepoort. Ook het verbrede dubbelrichtingsfietspad langs de Tiensevest tussen de Tiensepoort en het Provinciehuis maakt het fietsen een stuk vlotter. De verlengde bushaven zorgt er dan weer voor dat passagiers van De Lijn op een veilige manier opgepikt worden. Het probleem van de wachtende bussen op dit stuk van de ring rond Leuven is zo van de baan.”
Beide ingrepen brengen een groter comfort voor de zachte weggebruiker en het openbaar vervoer.
Het dubbelrichtingsfietspad langs de buitenkant van de Leuvense Ring (R23) tussen de Tiensepoort en het Provinciehuis is nu 3 meter breed en zo beter aangepast aan het eigenlijke gebruik. Ook de lokale bushaven is verlengd, zodat er twee bussen achter elkaar kunnen stoppen. Aan de Tiensepoort kunnen meer fietsers halt houden aan het rood licht voor ze doorsteken via de Blijde Inkomststraat naar de binnenstad van Leuven.

Foto: © AWV

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters