Weldra eerste invulling Stadsfabriek

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
54 Views
door Stefan Van de Weyer

Op 19 januari 2017 lanceerde de dienst Lokale Economie De Stadsfabriek, hotspot voor ondernemerschap en creativiteit. De stad Aarschot biedt de vroegere trouwwinkel van Harry Heylen aan om ondernemers en creatievelingen de kans te geven hun ideeën te ontplooien. Sindsdien kwamen al tientallen aanvragen binnen. Het Sint-Jozefscollege Aarschot is de
eerste gelukkige die het pand ter beschikking krijgt met zijn project ‘miniondernemingen van Vlajo’.

Sinds de oproep voor De Stadsfabriek op 19 januari 2017 liepen bij de dienst Lokale Economie al tientallen aanvragen binnen. Van zodra alle aanvragen en projecten gebundeld zijn, stelt de dienst Lokale Economie een kalender op waarin zoveel mogelijk projecten een plaats krijgen. De Stadsfabriek is al zeker beschikbaar tot en met augustus 2017. Miniondernemingen Sint-Jozefscollege Aarschot Het Sint-Jozefscollege is de eerste die het pand betrekt. De laatstejaars moeten enkele weken een minionderneming uitbaten. Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemers) ondersteunt het project.

Vanaf dinsdag 7 februari 2017 kan je in de Martelarenstraat 29 in Aarschot drie miniondernemingen vinden, waar de leerlingen kleding, zelfgemaakte zepen en cadeauboxen zullen verkopen. Iedereen is alvast van harte welkom op de opening van de miniondernemingen op dinsdag 7 februari 2017 vanaf 17 uur. Andere scholen en geïnteresseerden kunnen nog steeds inschrijven en hun project laten plaatsvinden in De Stadsfabriek. Voor meer info kan je terecht bij de dienst Lokale Economie (016 55 04 10 of lokale-economie@aarschot.be). Volg weldra alle invullingen op www.aarschot.be of kom regelmatig een kijkje nemen in de Martelarenstraat 29 in Aarschot!

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer