WEEKENDTIPS

Leuven is een bruisende stad en via de wekelijkse nieuwsbrief van Leuven Actueel willen we u dan ook op de hoogte houden van de leukste activiteiten in de stad. De lijst is, uiteraard,  niet volledig maar dankzij onze tips kan de verveling alvast niet toeslaan in het weekend.

Libertadfeesten

Het kleinste maar langste stadsfestival van Leuven. Dit weekend op het programma: de officiële comeback van niemand minder dan blueslegende Big Bill die een tijdje out was wegens ziekte. Zijn nieuwe song ‘Schonen Dag’ zal zonder enige twijfel op gejuich worden onthaald in café Libertad want Big Bill heeft er meer zin in dan ooit. The Resurrection of Big Bill & Band, zaterdag 18 mei, 20 uur. Wie vrijdag al naar de Libertadfeesten wil gaan, kan genieten van Calros Diaz & Ronny Verbiest. Meer info: www.libertad.be

Internationaal Circusfestival Leuven

Leuven is klaar voor twee dagen circusvertier. Zowel vandaag als morgen nemen koordlopers, jongleurs en acrobaten de binnenstad in. Ga zeker een kijkje nemen op het Ladeuzeplein dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een nostalgisch circusplein. In het Stadspark kan u dan weer terecht voor een portie humor en halsbrekende acrobatie. De eerste honderd bezoekers krijgen in het Stadspark een hoelahoep cadeau. Meer info: www.circusenco.be. Vandaag van 19 tot middernacht, morgen van 20 uur tot middernacht op het Ladeuzeplein en van 14 tot 21 uur in het Stadspark.

Fiesta Europa

Vanavond om 17 uur opent de vierde editie van Fiesta Europa op het Herbert Hooverplein. Niet minder dan 38 Europese marktkramers toveren het plein vier dagen lang om tot een gezellige markt met lekkere en kwaliteitsvolle producten. Van voeding tot keramiek. Vandaag van 17 uur tot middernacht. Zaterdag en zondag van 10 tot middernacht. Maandag geopend van 10 tot 18 uur.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel