Weekendtips

Leuven is een bruisende stad en via de wekelijkse nieuwsbrief van Leuven Actueel willen we u dan ook op de hoogte houden van de leukste activiteiten in de stad. De lijst is, uiteraard,  niet volledig maar via onze tips kan de verveling alvast niet toeslaan in het weekend.

Wereldfeest

Op zaterdag 1 juni vindt de 25ste editie van het Wereldfeest plaats. Park De Bruul is die dag opnieuw het decor van wereldmuziekoptredens, workshops, wereldkeuken en een markt met producten uit verschillende continenten.  Blikvangers op de muziekaffiche zijn de Malinese zangeres en gitariste Fatoumata Diawara en het speciaal jubileumconcert van Los Callejeros.

Info: zaterdag 1 juni 2013, van 13 tot 24 uur, park De Bruul, gratis

Reuze Leuven

Op zaterdag 1 juni vormt het historische stadshart het decor voor een reuzenstoet, georganiseerd door de ‘Mannen van 1973’. Margareta van Leuven, beter bekend als Fiere Margriet is de eregast. Samen met de vereniging Reuzen in Vlaanderen en reuzenbouwer Jo Bocklandt proberen ze de reuzentraditie in ere te houden en vooral bekend te maken bij een breder publiek. Voor de optocht laten de Mannen van ‘73 zich inspireren door de legende van de Fiere Margriet. (foto Jo Bocklandt)

Info: www.reuzenleuven.be, 016 27 22 85

15.00 uur: folklore-optocht, start Martelarenplein

15.30 uur: inhuldiging nieuwe reus, op de Grote Markt

16.45 uur: optreden van de Joorzangers 

17.00 uur: prijsuitreiking van de teken- en knutselwedstrijd

17.15 uur: volksdansen en -kunsten van Reuzegom en ’t Havermeuleke

17.45 uur: Pynnock Ridders Horst – 18.15 uur: Kris Aron “Oud eu vast vei OHL”

18.45 uur: volksbal met DJ Kristo DeVille 

Open Kerken

Op zaterdag  1  en zondag 2 juni vindt de zesde editie van de Dagen van de Open Kerken plaats. Dit jaar is het thema “Erfgoed in kleur”. In Leuven openen op zondag 2 juni  tien kerken hun deuren voor het publiek. Vier kerken gaan nog een stapje verder en organiseren speciale activiteiten, geleide bezoeken en tentoonstellingen.

Info: www.openkerken.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel