Weekendtips

Leuven is een bruisende stad en via de wekelijkse nieuwsbrief van Leuven Actueel willen we u dan ook op de hoogte houden van de leukste activiteiten in de stad. De lijst is, uiteraard,  niet volledig maar via onze tips kan de verveling alvast niet toeslaan in het weekend.

Den Babbelplansjei

Den Babbelplansjei gaat na enkele edities verder op de ingeslagen weg.  Nu zaterdag om 16 uur bent u opnieuw welkom aan College De Valk voor een nieuwe editie. Ook u kan zich nog aanmelden als u de Leuvenaars iets zinnig te vertellen hebt: info@van-eyck.be, 0477/ 66 29 37. Morgen stelt Toon Van Eyck de vraag of er wel zoveel bussen door het centrum moeten rijden. Hij vindt alvast van wel want De Lijn zorgt voor de aanvoer van potentiële klanten voor de handelaars.  Discussieer en brainstorm mee, nu zaterdag om 16 uur!

Mus zoekt wijk

Naar aanleiding van de commotie rond de komst van de nieuwe studentenhuisvesting op het vroegere Studiocomplex en de oprichting van het Burgemeesterscomité kwam er het initiatief om een Wijk Café in te richten. Doel van het Wijk Café: de mensen in en rond de Mussenwijk (het gebied tussen Tiensestraat, Tiensevest en Bondgenotenlaan, tot aan Herbert Hooverplein en Mgr. Ladeuzeplein) bij elkaar brengen om het samenleven in de wijk te verbeteren.

Wijk Café: vanavond tussen 19 en 22 uur in het hoofdkantoor van Acco in de Blijde Inkomststraat 22. Bieke Verlinden, schepen van Sociale Zaken, Werk en Studentenzaken zal de hele avond aanwezig zijn.

India House en Indiase Markt

Bij de start van europalia.india opent op 5 oktober India House Leuven de deuren. Op de Grote Markt kan u vanaf 14.30 uur terecht voor een Indiase markt en een tachtigtal handelaars exposeren in hun etalage een foto verwijzend naar India. India House Leuven wordt gehuisvest in de Romaanse Poort in de Brusselsestraat 63. Vanaf oktober laat India House Leuven u de immense culturele rijkdom van India ontdekken aan de hand van een gevarieerd programma met tentoonstellingen, muziek- en dansvoorstellingen, filmevenementen, literaire ontmoetingen en allerhande workshops. Meer info: www.indiahouseleuven.be

Open Bedrijvendag: Uitvaartcentrum Tossyn

Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober krijgen de inwoners van Leuven en omgeving de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van hedendaags Uitvaartcentrum Tossyn. Iedereen is welkom om het vernieuwde uitvaartcentrum te ontdekken van 10 tot 17 uur. Vivianne Torreele, zaakvoerder van Uitvaartcentrum Tossyn: “Het beeld van de vroegere begrafenisondernemer klopt niet meer en dat willen we tonen.” Er is vrije toegang, vooraf inschrijven is niet nodig, en de aanwezige kinderen krijgen een leuke opdracht.  Adres: Uitvaartcentrum Tossyn, Brusselsestraat 61, 3000 Leuven.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel