Weekendtips

Leuven is een bruisende stad en via de wekelijkse nieuwsbrief van Leuven Actueel willen we u dan ook op de hoogte houden van de leukste activiteiten in de stad. De lijst is, uiteraard,  niet volledig maar via onze tips kan de verveling alvast niet toeslaan in het weekend. 

Daylight Comes in OH-elle Village

Op zaterdag 24 augustus wordt het I-vak van OHL voor de gelegenheid omgetoverd tot een ‘OH-elle Village’. Op deze avond kunnen dames genieten van een glaasje bubbels tijdens de wedstrijd OHL-Lokeren terwijl ze de ‘Whites’ op Den Dreef naar de overwinning schreeuwen.

Ook na de wedstrijd is gezelligheid gegarandeerd in The Village met het optreden van Daylight Comes, een Leuvense coverband. Breng zeker eens een bezoekje aan hun Facebookpagina Facebook/DaylightComes.

OH-elle is een exclusief en vernieuwend initiatief van enkele vrouwelijke supporters van OHL. Een OH-elle is een vrouwelijke OHL-supporter, houdt van voetbal en weet (ongeveer) wat buitenspel is.  Voor meer info kan je terecht op de Facebookpagina (Facebook/OH-elle ) en op de website (www.oh-elle.be).

Praktisch: zaterdag 24 augustus, Den Dreef, 20 uur 

Tofsportnacht

Tofsportnacht is een tweeluik van 2 Olympische sporten (polsstokspringen en lopen), overgoten met een saus van avontuur en sensatie. Enerzijds is er het polsstokgala, anderzijds is er de city run. Op de Oude Markt wordt een verlichte Olympische polsstokinstallatie geplaatst. Vanaf 15 uur vindt de polsstokcompetitie voor de jeugd plaats. Vanaf 19 uur ruimen zij plaats voor de Belgische polsstokelite. De Belgische topspringers krijgen het gezelschap van enkele buitenlandse atleten.

De City Sprint verloopt volgens het principe van een proloog. Lopers vertrekken apart met een tijdsinterval van 15 à 20 seconden. Het parcours van ongeveer 2,8 km loopt langs de belangrijkste monumenten van Leuven, doorheen gebouwen, op en af trappen, over strobalen en zelfs doorheen een Lijnbus en een café! Verschillende gedeelten van het parcours zijn sfeervol afgelijnd met kaarsen en op de Oude Markt zorgt een discobar voor de nodige sfeer.

Praktisch: zaterdag 24 augustus vanaf 14 uur in het centrum van Leuven 

Bergestraatfuif Holsbeek

Op zaterdag 24 augustus vindt in een tent in de Bergestraat in Holsbeek de 16de editie van de Bergestraatfuif plaats, een fuif voor jong en iets ouder waar alle muziekgenres aan bod komen. “We starten de avond met optredens van de bands Mammoths (21u) en Sunday’s Ghosttown (21u45) waarna DJ Koen het overneemt. Om 3u30 sluiten we de tent en kunnen de resterende bonnetjes opgedronken worden op de afterparty in eetcafé Het Kwadraat”, laat de organisatie weten.

Praktisch: zaterdag 24 augustus vanaf 21 uur in de Bergestraat in Holsbeek

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel