Weekendtips

Leuven is een bruisende stad en via de wekelijkse nieuwsbrief van Leuven Actueel willen we u dan ook op de hoogte houden van de leukste activiteiten in de stad. De lijst is, uiteraard,  niet volledig maar via onze tips kan de verveling alvast niet toeslaan in het weekend.

WIFTRIXX @ Marktrock

WIFTRIXX speelt vanavond om 24 uur als afsluiter op het hoofdpodium van de Oude Markt op Marktrock. Wiftrixx kan gerust omschreven worden als een uniek dance-rock-pop-project dat staat voor “de ultieme neukpartij tussen opzwepende rocksamples   en pulserende verschroeiende dance-beats, uitgewerkt en up to date op punt gezet tot een zinderend live-spektakel.”  Wif Vanpoucke en Serge Ramaekers zijn de drijvende krachten achter het project.

Vanuit zijn jarenlange ervaring en onschatbare kennis in zowel de pop-rock als dance sector en onder impuls van de nieuwe muzikale tijdsgeest waarbij symbiose tussen pop-rock en dance perfect mogelijk is,  vatte Wif het idee op om samen met Serge dit gegeven op een onnavolgbare sublieme wijze in elkaar te mixen tot een bedwelmende muziekcoctail van vette dancebeats en opzwepende rocksamples. Dit geheel werd verder met een topdrummer, ervaren VJ en onevenaarbare frontman DJ-MCer uitgewerkt tot een waanzinnig live spektakel. Noem het gerust ‘Werchter meets Tomorrowland.

Meer info: WIFFTRIX, Oude Markt Leuven, vanavond om middernacht, gratis, www.marktrock.com

 

Berry Quincy @ Marktrock

Berry Quincy mag morgen op de trouwpartij van niemand minder dan Jeroen Meus aantreden maar vanavond staan ze nog op de Vismarkt in Leuven. Berry Quincy wint steeds meer aan populariteit en daar is hun sterk album niet vreemd aan.

Meer info: Berry Quincy, Vismarkt Leuven, vanavond om 18.50 uur, gratis, www.berryquincy.be

Pleinkermis

Pleinkermis is al vele jaren een vaste waarde op de kalender van jeugdhuis Tveldeke in Holsbeek. Ook dit jaar hebben de leden van het jeugdhuis alles in het werk gesteld om de inwoners van Holsbeek en omstreken een sterk programma aan te bieden. Zo staat er onder meer een jogging op het programma. Ook op de affiche: nu zaterdag een dansavond en zondag een comedy-optreden van niemand minder dan Dufraing & Dewit.

Meer info: Pleinkermis, jeugdhuis Tveldeke Holsbeek Plein, vrijdag 9-zaterdag 10-zondag 11-maandag 12 augustus, gratis, www.tveldeke.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel