Wanneer opent Lidl op Engels Plein? Albert Heijn definitief gesloten

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De populaire winkel Albert Heijn op het Engels Plein sloot zeer recentelijk. Voor velen is de gedwongen sluiting onbegrijpelijk, zeker omdat het aanbod zo verschillend is tegenover de bestaande winkelketens. Het personeel van “wijlen AH” zal een opleiding volgen bij Lidl, wanneer deze opent is nog niet bekend.

Op 1 april 2015 werd de supermarkt met veel luister geopend door burgemeester Louis Tobback (sp.a). De winkel evolueerde in een mum van tijd uit tot een vaste waarde en had veel potentieel op lange termijn. Moederbedrijf Ahold en Delhaize smeten roet in het eten. De winkels maakten in februari 2016 bekend dat er een fusie nakende was. Dat betekende dat acht vestigingen van Albert Heijn met sluiting bedreigd waren, inclusief de winkels in Leuven en Boortmeerbeek.

Een petitie met enkele duizenden handtekeningen bracht niet veel zoden aan de dijk, kort nadien werd het nieuws van de sluiting bekend. Het filiaal bleef langer open dan verwacht, omdat er niet meteen een koper was. Ongeveer een maand geleden raakte bekend dat Lidl de zaak zou overnemen. Dat bedrijf zou ook het personeel overnemen na de definitieve sluiting op maandag 24 april. Een datum voor de opening van de nieuwe Lidl is nog onbekend.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer