Waar kan je spelen tijdens Buitenspeeldag?

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De stad Leuven organiseert op woensdag 13 april haar jaarlijkse Buitenspeeldag. In tegenstelling tot de voorbije jaren kunnen kinderen niet alleen in het stadscentrum maar ook in de deelgemeenten buiten spelen.

Het is al de 9de keer dat Leuven deelneemt aan de Buitenspeeldag. Die dag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren aanzet om buiten te spelen en te sporten. Iets wat geen evidentie meer is in deze moderne tijden, met allerlei verleidingen binnenshuis. In samenwerking met verschillende jeugdpartners zetten de afdeling Jeugd en de afdeling Sport hun schouders onder het evenement.

De voorbije jaren konden de kinderen en jongeren ravotten in Park De Bruul. Dit jaar kunnen ze dat opnieuw, maar kunnen ze ook spelen op andere locaties in Leuven. Op het Martelarenplein kunnen ze een workshop Freerunning parcours volgen en is er voor kleuters een pop-up speelterrein. In deelgemeente Wijgmaal kunnen kinderen klimmen op een touwenparcours op Ymeria. En in de speelbossen Begijnenbos en Heverleebos kunnen zij ravotten in de natuur. Ze kunnen er deelnemen aan de Boslympische spelen en leren boogschieten.

Dirk Vansina, schepen van jeugd, wijst erop dat de stad zich blijvend inzet om kinderen en jongeren meer buiten te laten spelen in hun onmiddellijke woonomgeving. “Daarom hebben we gekozen om de activiteiten van de Buitenspeeldag op meerdere locaties te laten doorgaan. Kinderen kunnen overal buiten spelen. Kinderen en jongeren hebben immers recht op spelen, elke dag van het jaar.” Erik Vanderheiden, schepen van sport, bevestigt: “Kinderen spelen en sporten graag buiten. Het is belangrijk dat ze dat kunnen doen in een veilige omgeving. Als stad willen we daar naartoe.”

Praktische informatie

woensdag 13 april, van 13 tot 17 uur

Locaties: Park De Bruul, Matelarenplein, Ymeria, Begijnenbos en Heverleebos

Alle activiteiten zijn gratis.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans