Vriendelijkste handelaar regio Diest verkozen

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
129 Views
door Stefan Van de Weyer

Onlangs werden in Hof te Rhode in Diest de vriendelijkste handelaars van Aarschot, Bekkevoort, Begijnendijk, Beringen, Diest, Halen, Ham, Herselt, Hulshout, Kortenaken, Laakdal, Meerhout, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo, Tielt-Winge en Westerlo bekend gemaakt en gehuldigd.

Hoe werd de Vriendelijkste handelaar van een gemeente 2016 gekozen?

Tijdens de Lente- en eindejaarsactie van Handelsgids zijn er meer dan zeven miljoen lotjes uitgedeeld en telkens een klant van een KMO meedeed met één van deze acties werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan 226.735 handelaars gevraagd en meer dan 4.520 handelaars in Vlaanderen hebben meegedaan.

De scores zijn nu bekend en de vraag is: wie zijn de vriendelijkste handelaars?

De bekendmaking gebeurde gisterenavond (23 februari 2017) tijdens de Awarduitreiking  van de “Vriendelijkste Handelaar 2016” in Diest.

Ook kwam men te weten welke de ‘Vriendelijkste Gemeente’ van de provincie Vlaams-Brabant is voor 2016.

Hoe werd deze vriendelijkheid gemeten?

Heel eenvoudig: Alle kmo’s van Vlaanderen kunnen meedingen voor deze titel. Dit zijn zowel de klanten van Handelsgids plus ook alle gratis adverteerders, in totaal meer dan 226.735. Zij kregen indien ze dat wilden, gratis van www.handelsgids.be 5 loginnummers, deelnemingsformuliertjes, affiches enz… voor de Lente-en Eindejaarsactie. De klanten van deze KMO’s konden meedoen met de twee acties en er werd hen dan ook gevraagd om punten te geven aan die handelaar voor zijn klantvriendelijkheid. Het zijn dus de klanten van de KMO die de quotering gegeven hebben. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf, en niet op de mening van enkele buitenstaanders zoals mystery shoppers of een jury die één keer passeren op een goed of slecht moment, en op een tiental minuutjes een oordeel vellen. De klanten zelf weten het natuurlijk het beste!

Om de Vriendelijkste Handelaar te kunnen worden, moest de handelaar van minstens vijftig verschillende klanten een quotering krijgen. Deze mochten ook commentaar – recensies – en tips  bijvoegen en er waren een deel leerrijke, maar ook zeer grappige suggesties bij. Met zeven miljoen deelnemingsformuliertjes en 20.000 affiches werden er 184.756 quoteringen gegeven. Er zijn 239 vriendelijkste handelaars benoemt.

De top vijf gemeenten met de meeste quoteringen:

1. Aarschot : 6150
2. Jabbeke: 5250
3. Beringen: 4754
4. Leuven: 4297
5. Nieuwpoort: 3361

Op de foto de vriendelijkste handelaars die aanwezig waren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer