Voorzitter OHL Jimmy Houtput neemt ontslag

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

OHL-voorzitter Jimmy Houtput (42) houdt het na net geen twee jaar aan het roer van OH Leuven voor gezien. Zijn naam viel eerder in een Engels undercoververhaal, maar Houtput houdt vol dat hij onschuldig is, zo viel op te maken uit een publiek bericht op zijn Facebook-pagina. Zijn ontslag is verre van een schuldbekentenis.

Een undercoverjournalist van The Telegraph onthulde dat Houtput met zijn club bereid was om een constructie op poten te zetten om het verbod op Third Party Ownership te omzeilen.

Volgens Houtput is de waarheid helemaal anders, dat legt hij dan ook uit op Facebook. “In een recent artikel van de Telegraph wordt aangegeven dat OHL zich actief heeft aangeboden om te helpen TPO-regels te omzeilen. Ik kan hierbij aangeven dat dit niet klopt. We hebben met hen meegepraat met als enige doel de identiteit van de investeerder te kunnen achterhalen en contacten met hem op te zetten. Zo lijkt het alsof wij bepaalde oplossingen naar voren brengen, maar noch ikzelf, noch de collega’s bij OHL zouden enige overeenkomst afsluiten in strijd met de reglementen”, de voorzitter van de fusieclub kan niet dulden dat “de media deze opportuniteit gebruikt om hemzelf en de club te linken aan schandalen”.”Het is een zoveelste voorbeeld van een zieke wereld waar een perceptie creëren nodig is om sensatie te organiseren. In de jungle van de voetbalwereld kan ik niet zijn wie ik echt ben en heb dan ook beslist om ontslag te nemen als voorzitter van OHL. Deze beslissing mag in geen enkel geval aanzien worden als een schuldbekentenis in het recent verschenen artikel maar is het gevolg van een opeenstapeling van teleurstellingen die veel ruimer liggen”, luidde het bij Houtput nog. Wie zijn fakkel zal overnemen is voorlopig onbekend.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer