Voorbeschouwing Liège Bulldogs vs LEUVEN CHIEFS

 Nu zaterdag trekt leider CHIEFS LEUVEN naar Luik voor de 15de Elite League wedstrijd. Tegenstander Bulldogs Luik verloor verrassend in Hasselt (4 – 3 na overtime) maar behoudt de derde plaats in de rangschikking, met 1 punt voorsprong op Antwerp Phantoms. Naaste achtervolger van CHIEFS is White Caps Turnhout.

De opdracht voor Leuven is eenvoudig: winnen, en een degelijke generale repetitie houden op het Luikse ijs waar zij exact één week later de clash aangaan met het sterke eerste Herentalse team in de Finale om de Beker van België! Volgens insiders zou het ijs in de splinternieuwe ijsbaan Médiacité zich niet in perfecte toestand bevinden. 

CHIEFS coach Danny Gyesbreghs kan dit weekend wel opnieuw beroep doen op zijn reguliere kern, de ondertussen vertrouwde mix van zowel jonge als ervaren spelers: U18 Frank Neven en Michael Van Egdom, alsook U23 Yoren De Smet zijn terug van het WK U20 in Servië. Verder geen verrassingen want ook de routiniers zijn zoals steeds van de partij. Olivier Bouchard daarentegen is nog steeds out en zal niet enkel deze wedstrijd missen, maar hoogst waarschijnlijk ook de Finale. Voor CHIEFS uiteraard een stevige aderlating. Pittig detail: daags na deze Bekerfinale (op zondag 3/2/2013) moet CHIEFS naar Turnhout voor de 16de Elite League wedstrijd.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel